skip to Main Content

Kesätyöntekijänä Atostekilla – yliopiston kursseilta vankka pohja, töistä käytännön kokemusta

Atostekilla kesätyöntekijänä aloittanut Mikko Haavisto pääsi heti mukaan aitoon asiakasprojektiin. Yliopiston kursseilta saadun vankan pohjan päälle on ollut hyvä lähteä kerryttämään monipuolista työkokemusta.

Mikko Haavisto aloitti Atostekilla kesätyöntekijänä toukokuussa 2023. Tällä hetkellä hän opiskelee tietotekniikkaa Tampereen yliopistossa viidettä vuotta. Pääaineena hänellä on ohjelmistotekniikka, sivuaineena signaalinkäsittelyn ja koneoppimisen opintokokonaisuus.

– Pienestä pitäen olen tykännyt matematiikasta ja tietokoneista. Lukion jälkeen pohdin, mitä lähtisin opiskelemaan. Tietotekniikka kuulosti sopivalta ja päätin, että voisin kokeilla, olisiko se oma juttu. Sille tielle olen jäänyt, eikä ole kaduttanut yhtään. Sekä opiskellessa että nyt töissä olen huomannut, että olen juuri oikealla alalla, Mikko kertoo.

Ensimmäistä kertaa Mikko tutustui Atostekiin IT-Hekumassa ja päätyi rekrytiimin jututtamisen jälkeen lähettämään kesätyöhakemuksen. Pian hakemuksen lähettämisen jälkeen hän sai haastattelukutsun.

– Jo työhaastattelussa minulle tuli olo, että jos pääsen Atostekille töihin, niin tarjolla on varmasti mielenkiintoisia hommia ja työkavereina mukavia ihmisiä, hän muistelee.

Heti mukaan käytännön asiakasprojektiin

Mikko on päässyt Atostekilla mukaan aitoihin projekteihin. Yliopistolla opituista asioista on ollut hyötyä, sillä ne ovat luoneet vankan pohjan käytännön kokemuksen kerryttämiselle.

– Pääsin suoraan oikeaan asiakasprojektiin tekemään demoa, jossa esimerkiksi muokkasin ERAn koodia. Lisäksi olen tehnyt versionhallintamigraatiota ERAlle ja siihen liittyville projekteille.

– Mielestäni yliopiston kursseja voisi verrata vaikkapa ajokorttiin, joka pätevöittää ajamaan omatoimisesti liikenteessä. Kurssit luovat vankan pohjan, jonka päälle töissä on hyvä lähteä kasaamaan uusia asioita ja kerryttää kokemusta, Mikko tiivistää.

Opintojen ja töiden yhdistäminen onnistuu joustavasti

Moni atostekilainen on tullut taloon suoraan koulun penkiltä. Myös Mikko on jatkanut kesän jälkeen Atostekilla osa-aikaisena työntekijänä.

– Opintojen ja töiden yhdistäminen on ollut todella sujuvaa, olen saanut tehdä itse joustavan työsuunnitelman. Lisäksi jos työpäivälle sattuu osumaan jokin opiskeluun liittyvä asia, olen voinut käyttää plussatunteja.

Kesätöitä etsiviä Mikko kannustaa laittamaan rohkeasti hakemusta eteenpäin.

– Kesätöitä hakiessa ei tarvitse olla asiantuntija. Riittää, että kursseilta opitut perusasiat ovat hallussa.

Atostekin kesätyöhaku on käynnissä 12.2.2024 asti, hae meille!


Muuta kesätyöaiheista luettavaa:

» Kesätyöntekijänä Atostekilla – työtehtävät aitojen projektien parissa ovat kiinnostavia ja sopivan haastavia

» Tiesitkö, että Atostekilla saat palkkaa opinnäytetyön kirjoittamisesta? Lue lisää blogistamme!