skip to Main Content

Sosiaalihuollon järjestelmäkehittäjä, ota huomioon uusi asiakastietolaki – tule mukaan webinaariin 12.12.2023

Oletko sosiaalihuollon järjestelmäkehittäjä? Älä tipu kelkasta – uusi sosiaalihuollon asiakastietolaki tuo mukanaan muutoksia, jotka sinun tulee tietää. Osallistu webinaariimme 12.12.2023 ja pysy ajan tasalla!

Uusi asiakastietolaki vaatii sosiaalihuollon palveluntarjoajia liittymään Kanta-palveluihin, mikä vaikuttaa suoraan myös tietojärjestelmien kehitykseen. Liittymisvelvoitteen ensimmäinen takaraja lähestyy vääjäämättä.

Hyvinvointialueiden ja alueille sosiaalihuollon palveluita tuottavien yksityisten toimijoiden on liityttävä Kantaan viimeistään 1.9.2024. Mitä kaikkea järjestelmäkehittäjän on otettava huomioon uuden asiakastietolain myötä?

Järjestelmäkehittäjä, rinnakkaisliittymisellä tavoitat hyvinvointialueiden palveluntuottajat

Koodia Suomesta, Kela ja Atostek järjestävät yhteisen webinaarin sosiaalihuollon asiakastietolain vaikutuksista tiistaina 12.12.2023 klo 15–16. Webinaari on avoin kaikille kiinnostuneille, käsittelemme muun muassa seuraavia aiheita:

  • asiakastietolaki: liittymisvelvoite ja vastuut pähkinänkuoressa
  • tietojärjestelmäkehittäjän haasteet: lainsäädännön vaatimukset ja käyttäjien odotukset
  • rinnakkaisliittyminen markkinakanavana palveluntuottajien tavoittamiseksi.

Kelan Kanta-palveluiden liiketoiminnan asiantuntija Jaana Nissilä kertoo puheenvuorossaan, mitä muutoksia asiakastietolaki tuo sekä sosiaalihuollon palveluntuottajille että tietojärjestelmätoimittajille.

Atostekin ERA-asiakasvastaavana toimiva Sampo Ojala tuo esiin kansalaisten, sosiaalihuollon palveluntarjoajien sekä järjestelmäkehittäjien näkökulmat. Sampo pohtii myös sosiaalihuollon merkittävää roolia nyt ja tulevaisuudessa – miten tietojärjestelmät tukevat sosiaalihuoltoa kasvavan kysynnän edessä ja jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä?

Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:

Webinaari: Asiakastietolain vaikutukset sosiaalihuollon järjestelmäkehitykseen