skip to Main Content

Atostekin eRA-palvelu varmistaa, että asiakkaan tiedot tallentuvat Kantaan oikein

Apulaisoikeuskanslerin tekemän ratkaisun mukaan tietojärjestelmätoimittajien on noudatettava THL:n antamia ajantasaisia kansallisia määrityksiä. Sosiaali- ja terveysalan toimijat ovat velvollisia hankkimaan sellaiset tietojärjestelmät, jotka mahdollistavat asiakkaiden tietojen tallentamisen Kantaan oikein.

Vaikka sote-toimijalla on velvollisuus varmistaa, että tiedot tallentuvat Kantaan oikein, voi tietojärjestelmätoimittaja vaikuttaa asiaan merkittävästi. Atostekin eRA-palvelun avulla asiakkaan tiedot tallentuvat Kantaan oikein.

– eRA-palvelun käyttö on tehty mahdollisimman helpoksi. eRAn ominaisuudet vastaavat annettuja määrityksiä ja käyttöliittymät on rakennettu tukemaan Kantaan kirjausta. Lisäksi eRA huolehtii tietojen oikeellisuudesta myös integroitavien järjestelmien puolesta, kertoo Atostekin eRA-tuotepäällikkö Marjaana Karttunen.

eRA-palvelu tarjoaa Suomen laajimman valikoiman yhteistestattuja Kanta-ominaisuuksia, joita voi käyttää suoraan eRAn käyttöliittymällä. Toiset tietojärjestelmät voivat myös hyödyntää kyseisiä ominaisuuksia integraatiorajapinnan kautta.

Lisätiedot:

Marjaana Karttunen
eRA-tuotepäällikkö
marjaana.karttunen@atostek.com

 

Lue lisää uutisia aiheesta:

» EU-maiden ulkopuolella saatujen koronarokotteiden kirjaaminen onnistuu Atostekin eRA-palvelun avulla

» eRA – sote-alan tarpeisiin kehitetty alusta, joka taipuu moneen

» Alaikäisen puolesta asioinnin ongelmat Omakannassa

» Etkö käytä Omakantaa? Ei hätää, näin saat koronatodistuksen siitä huolimatta