skip to Main Content

Innovatiivinen alusta aivotärähdysten diagnosointiin ja hoitoon – Atostek tarjosi vastauksia haasteisiin

Aivotärähdysten diagnosointi on vaikeaa, sillä se perustuu usein potilaan omaan subjektiiviseen kokemukseen. Atostek on ollut mukana kehittämässä alustaa, joka mahdollistaa aivotärähdyksen luotettavan toteamisen. Lisäksi Atostekin asiantuntemus lääkinnällisten laitteiden saralla oli tärkeässä roolissa koko kehitysprosessin ajan.

Yhdysvaltalainen startup-yritys ANSwers Neuroscience on kehittänyt täysin uudenlaisen alustan aivotärähdysten diagnosointiin ja hoitoon. Alusta koostuu ClearHeart-nimisestä diagnostiikkalaitteesta sekä siihen liittyvästä ClearPlay-sovelluksesta.

Koska kyseessä on lääkinnällinen laite, oli regulaatiot ja tiukat vaatimukset otettava huomioon koko toteutusprosessin ajan – Atostek toi mukanaan arvokasta kokemusta lääkinnällisten laitteiden parista. Atostekille on myönnetty lääkinnällisten laitteiden ja ohjelmistojen ISO 13485 -sertifikaatti, joka koskee asiakkaille tehtävää lääkinnällisten ohjelmistojen kehitystyötä.

Työkalu aivotärähdysten diagnosointiin ja hoitoon

ClearHeart on hoitohenkilökunnan käyttöön suunniteltu lääkinnällinen laite. Laite on optimoitu käytettäväksi muutaman tunnin sisällä aivotärähdyksen diagnoosista tai lievän aivovaurion jälkeen, kun potilaan tila on vakaa testausta varten.

ClearPlay-sovellus on suunniteltu aivotärähdyspotilaille, ja sen ensisijainen tarkoitus on tukea potilaan toipumista. Sovellus sisältää asteittaisia harjoitusohjelmia, lisäksi se visualisoi potilaan edistymistä ja tuloksia. Sovelluksen käyttöliittymä mahdollistaa myös kommunikoinnin hoitohenkilökunnan kanssa, sen kautta voi esimerkiksi varata hoitoaikoja tai seurata edistymistä etänä videoiden avulla.

Atostek – ohjelmistokehityksen asiantuntija

Lääkinnällisten laitteiden asiantuntemuksen lisäksi Atostek toteutti sovelluksen toiminnalliset vaatimukset, käytettävyyssuunnitelman sekä prototyypin. Atostekin avulla kehitysprosessi toteutettiin onnistuneesti prototyyppivaiheeseen asti.

– Atostek on ollut luotettava ja osaava kumppani alusta alkaen. Heidän avullaan pystyimme ratkomaan lääkinnällisten laitteiden vaatimuksiin liittyviä haasteita. Lisäksi Atostekin ohjelmistokehitysosaaminen on erinomaista, tiivistää ANSwers Neurosciencen perustaja Barry Kosofsky.